Zlatan Prešić iz Doboja dio košarkaške elite (FOTO, VIDEO)

Trener iz Doboja Zlatan Prešić učesnik Ol star vikenda VTB lige u Sočiju. Spektakl kao u NBA.

U okviru Ol star utakmice VTB lige, koji je održan u Sočiju nastupile su ekipe Studentske VTB lige i Mladih igrača VTB lige.

Ova utakmica je održana pred glavi dogadjaj tog dana gdje su se sastali izabrani glasovima publike, ruski igrači, protiv inostranih igrača koji nastupaju u regionalnoj VTB ligi.

Reprezentacija studenata je bila sastavljanja od igrača-studenata ASB (Asocijacija studenčeskog basketbolja) i ISBL (International student basketball league).

U toj reprezentaciji kao trener ispred ISBL na ovaj Ol star susret koji je prvi put organizovan u Rusiji nastupio je i trener UGTU (Uhtinskog Gosudarstvenog Tehničeskog Univerziteta) Zlatan Prešić.

Trijumfovala je ekipa, koju je trenirao Prešić 69:56, a najbolji igrač meča bio je momak iz Srbije Vuk Obradinović, koji je postigao 18 poena.

" Prvi put Rusija je bila domaćin Ol star susreta VTB lige. Rusi su zaista u Sočiju napravili pravi spektakl i zaista je velika čast bila biti učesnik. Izuzetno oirganizovano takmičenje i dva dana je bilo pravo uživanje biti dio spektakla, koji je po svemu bio veoma blizu onoga što se organizuje u Sjedinjenim Američkim Državama. Meni lično jedno od ljepših iskustava i naravno velika čast što sam zajedno sa Andrejom Laptevom predvodio Univerzitetsku slekciju", rekao je za MONDO Zlatan Prešić, trener iz Doboja, koji je imao veliki uticaj na karijeru Ognjena Kuzmića.

U prošloj sezoni, Prešićev, UGTU zauzeo je drugo mjesto i srebrnu medalju u takmičenju ASB posto je u finalu Ruskog NCAA pred 6.500 gledalaca poražen u Sankt Peterburgu, od domaćina i organizatora prošlogodišnjeg finala Piterskog SPBGUPTD

Prešićev UGTU, takmiči se i ove godine, u oba takmičenja koje organizuje i ASB i ISBL

Trenutno, njegova ekipa je u nešto mlađem sastavu u odnosu na prošlu sezonu, ali je na tabeli uspješnosti Ruskog NCAA odmah iza Moskovskih MGU (Lomonosova) i MGAFK (poznata Akademija Fizičke Kulture).

Na Ol star meču seniorskih ekipa domaći igrači koje je predvodio Jevgenij Pašutin pobijedili su "Tim Svijeta" za koji su nastupili i Stefan Marković i Danilo Anđušić, pod vođstvom Dimitrisa Itudisa 131:121.

MVP susreta bio je Voroncevič.

Rusija: Voroncevič 28, Šved 27, Kolesnikov 11, Hrijapa 11, Zubkov 8, Voronov 7, Ponkrašov 7, Bikov 7, Monja 2, Hvostov 2, Truškin 1.

Tim svijeta: De Kolo 18, Elegar 14, Lengford 16, Blums 18, Minerat 8, Tima 9, Brokhof 5, Parahovski 9, Kejn 10, Marković 6, Anđušić 3, Ročesti 3.

U takmičenju u zakucavanju slavio je Janis Tima, koga je Prešić dvije godine trenirao u Rigi dok je Serger Karašev bio najbolji u šutranju trojki.

(Mondo)

Tagovi: