Mihajlo Čeprkalo i Nikolina Kopanja najbolji sportisti Banjaluke

Članovi Akademskog plivačkog kluba /APK/ "22. april" Mihajlo Čeprkalo i Nikolina Kopanja proglašeni su večeras za najbolje sportiste Banjaluke u prošloj godini.
Čeprkalo je izrazio zadovoljstvo dobijanjem nagrade, na čemu je posebno zahvalio žiriju, roditeljima, treneru, školi i sponzorima. 

Prošlu godinu Čeprkalo je ocijenio kao uspješnu i zbog učešća na Olimpijskim igrama u brazilskom Rio de Žaneiru, gdje je ostvario zapažen rezultat, kao i na prvenstvima u BiH. 

Nikolina Kopanja prošle godine je dominirala na prvenstvima Srpske i BiH u plivanju. 

Za najtalentovanijeg sportistu u Banjaluci u prošloj godini proglašen je Danilo Stanišić iz DŽudo kluba "Banjaluka", koji je odlučio da novčanu nagradu uruči Udruženju roditelja djece oboljele od malignih bolesti "Iskra". 

Za najtalentovaniju sportistkinju proglašena je Nikolina Čučak iz Karate kluba "Energija". 

Najuspješnija muška sportska organizacija je Rafting klub "Dajak klub", a ženska Atletski klub "Borac". 

Najbolja sportska manifestacija u 2016. godini je Svjetsko seniorsko prvenstvo u kajaku i kanuu na divljima vodama Banjaluka-Vrbas, a prema odluci žirija, za najuspješnijeg u sportu za invalidna lica proglašen je član Košarkaškog kluba invalida "Vrbas" Ante Štimac. 

Nagradu za životno djelo dobio je "lovac" na rukometne talente Nikola Braco Pavlišin, a specijalnu nagradu za ambasadora sporta Banjaluke rukometaš i član mađarske "Tatabanje" Vladimir Vranješ. 

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da Banjalučani vole sport i da su sportisti pronosili ime ovog grada širom svijeta. 

"Ponosni smo na naše sportiste koji su uzor mladima ovog grada", poručio je Radojičić i poželio sportistima da im ova godina donese još bolje rezultate. 

On je dodao da je cilj da Banjaluka dobije još dvije sportske dvorane, kao i nove sportske sadržaje. 

Svečanosti proglašenja najboljih sportista Banjaluke u Sportskoj dvorani "Borik" prisustvovali su ugledni sportisti i sportski radnici, kao i predstavnici društvenog, političkog i javnog života Banjaluke i Srpske. 

Tradicionalnu 15. manifestaciju Izbora najboljih sportista i sportskih organizacija organizovao je grad Banjaluka.

Tagovi: