MLADENU HITNO POTREBNA POMOĆ: Gledajući brata vidi ozdravljenje

Gledajući svog brata Nikolu kojem je poslije transplantacije bubrega darovan i novi život ispunjen radošću, druženjem i svim onim stvarima koje su za većinu naših vršnjaka "normalne", dobijam snagu da hrabro krenem u borbu i da pobijedim ovu bolest.

Ovim riječima Mladen Mojović (22) iz Rogatice, kojem je hitno neophodna transplantacija bubrega, hrabri sebe i svoje najmilije, te poziva humaniste da mu pomognu kako bi istrajao u toj borbi i prikupio 80.000 maraka za operaciju u Francuskoj. Do sada je kroz humanitarne akcije prikupljeno 50.000 maraka, a da bi se i nedostajućih 30.000 sakupilo pokrenute su nove akcije.  

Zato je otvoren tekući račun kod NLB Razvojne banke: 562-012-81282056-02 na koji humanisti mogu da uplate novac za Mladenovo liječenje.

Osim toga, ponovo je aktiviran i "m:telov" humanitarni broj 1416, a svi koji ga pozovu mogu donirati marku.

Njegov otac Rajko, koji je poštar, i majka Dobrinka, koja je domaćica, nisu u mogućnosti da obezbijede novac za operaciju.

Sa njihovih leđa je sredinom marta prošle godine skinuto pola bremena, kada se prvenac Nikola vratio iz Nice sa uspješno obavljene transplantacije, na koju je otišao putem Nevladine organizacije "Otvorena mreža" iz Sarajeva.

Poslije brižnih i neprospavanih mjeseci i godina, mogli su malo da odahnu, a njihov izbjeglički dom konačno je ispunila sreća. Ipak, sreća nije mogla da bude potpuna jer se još jedno njihovo dijete borilo sa istom bolešću, pa im je slijedila nova borba da pronađu novac za operaciju.

- Svjestan sam da u današnje vrijeme nikome nije lako i da je svaka marka važna. Ali, nemam drugog izbora nego da molim ljude dobre volje da mi pomognu, kao što su spasili i mog brata da spase i mene - kazao je Mojović.

Ovaj hrabri mladić vjeruje da će sati provedeni na dijalizi i za njega postati prošlost, kao i sve ono što sada ne može da radi zbog bolesti.

- Na dijalizu u Foču idem tri puta sedmično, bolest me je savila dotle da u 22 godini ne izlazim među vršnjake, a želio bih, i školovanje sam morao da prekinem. Transplantacija bubrega, gledajući, mog starijeg brata je jedina šansa da se vratim normalnom životu, i zato molim sve koji mogu da mi pomognu da "namaknem" još tih 30.000 maraka, a ja ću im biti vječiti dužnik – rekao je Mladen.

Pridružujući se humanitarnoj akciji za pomoć Nikoli Mojoviću, predstavnici opštine Rogatica posjetili su ovog mladića i uručili mu 900 maraka koje su donirali odbornici i funkcioneri opštinske uprave.

- Nije ovo bogzna šta, ali je od srca. Predali smo ga Mladenu uz poruku da smo svi uz njega i da mu želimo da što prije sakupi novac koji mu nedostaje, ode na operaciju i da dođe kući živ i zdrav - kazao je predsjednik i Skupštine opštine Rogatica Đoko Razdoljac.

Potporedsjednik Skupštine opštine Ninoslav Prelić rekao je da su ovom akcijom odbornici i opštinski funkcioneri željeli da poruče Mladenu i njegovoj porodici da nisu sami.

- Dug bi bio spisak onih kojima bismo željeli i trebalo zahvaliti. Zato u nejkraćem - neizmjerno hvala svima i da im se njihovo dobro dobrim vrati - kazali su Rajko i Dobrinka Mojović.

Riječi zahvale dolaze i od Nikole koji je sada već drugi čovjek. Iz njega isijava radost i zadovoljstvo, a Mladen, uz brata vidi i svoju svjetliju budućnost.

(GLAS)

Tagovi: