FABRIKA ZA UZOR: Posao za još 150 radnika

 Fabrika obuće "Dermal", koja trenutno ima 500 zaposlenih, izgradnjom nove hale proširila je proizvodne kapacitete i planira zapošljavanje novih 150 radnika, izjavio je direktor Fabrike Radenko Bubić.
On je Srni rekao da se u izgradnju novog proizvodnog pogona koji se prostire na 2.200 metara kvadratnih i u novu opremu uloženo 2.500.000 KM. 

"Riječ je o vlastitim sredstvima koje smo usmjerili u povećanje obima proizvodnje, jer smo izvozno orijentisani", rekao je Bubić, koji je i vlasnik Fabrike obuće "Dermal", te naglasio da ova firma proizvode plasira na tržišta deset evropskih zemalja. 

Konstantna ulaganja u nabavku nove opreme daju rezultate, postignuta je njemačka produktivnost, što se odrazilo na plate zaposlenih, koje se srazmjerno ulaganjima povećavaju na godišnjem nivou za 20 odsto. 

"Naš cilj je da se i dalje širi ponuda, ali i unapređuje uspješna saradnja sa dobavljačima i partnerima. U prošloj godini smo, zahvaljujući konstantnom ulaganju i proširenju proizvodnih pogona, povećali izvoz gotovih proizvoda za 30 odsto, a trend povećanja obima proizvodnje i ukupne realizacije poslova očekuje se i ove godine", kaže Bubić. 

Osim čizama za francusku i englesku vojsku i američke vatrogasce, "Dermal" proizvodi namjensku obuću za ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Crne Gore, kao i za radnike "Elektroprivrede Republike Srpske". Nedavno je potpisan i ugovor sa slovenačkom "Alpinom" za izradu modne obuće i obuće za planinarenje. 

Fabrika obuće "Dermal" će u petak, 10. februara, svečano obilježiti 15 godina postojanja, uspješnog rada i razvoja preduzeća. Biće otvoren novi proizvodni pogon, u prisustvu brojnih zvanica iz političkog i privrednog života Republike Srpske i opštine Kotor Varoš. 

Tagovi: