DRAMATIČNA ŽIVOTNA PRIČA PORODICE SIMIĆ: Nikolina čeka čudo

Dramatična životna priča porodice Simić iz Glavičica kod Bijeljine nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Svima se stegne srce kada čuju kroz šta sve prolazi ova porodica, ali izmami i osmeh njihova upornost i vjera da će jednom, ipak, sve biti u redu.

Naime, Milan i Milena Simić za devetnaest godina braka dobili su tri sina, ali su, nažalost, sva tri dječaka izgubili u dobi od 25 dana do dvije i po godine.

Poslije genetskih pretraga, ljekari su im saopštili da jedinu šansu za potomstvo imaju ukoliko dobiju djevojčicu. Rođenjem male Nikoline (7), bol i tugu za izgubljenim sinovima zamijenili su radost i sreća, ali ne zadugo...

Ljekari Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije otkrili su da djevojčica boluje od epilepsije. Od tada pa sve do danas, a roditelji kažu dok postoji nada, traje borba za ozdravljenje male Nikoline.

- Nakon gubitka trećeg djeteta život nam se pretvorio u haos, svaki dan je bio ispunjen tugom i nevericom šta nam se dešava i da li uopšte može nešto da se popravi. Rođenjem Nikoline i mi smo se ponovo rodili - kaže majka Milena.

- Nažalost, ubrzo su ljekari konstatovali da djevojčica boluje od epilepsije, i od 2011. godine koristi po dvije boce sirupa "kepra" u toku mjeseca, za koje moramo izdvojiti 170 maraka.

Brižna majka se, zbog prirode bolesti dieteta, ni za trenutak ne odvaja od kćerke, pa ne može da radi. Suprug Milan jedva zaradi 300 maraka na održavanju seoskog groblja,što nije dovoljno ni za osnovne namirnice.

Česti odlasci u Beograd na ljekarske kontrole i odlasci kod logopeda dodatno usložnjavaju ionako tešku materijalnu situaciju ove porodice kojoj je neophodna pomoć humanih ljudi.

Uprkos teškoj i podmukloj bolesti, Nikolina, mala ljepotica plave kose i zelenih očiju, izuzetno je vesela i radoznala devojčica. Zbog otežanog govora nije krenula u školu, ali kod kuće je već naučila da crta, piše i računa. Jedva čeka jesen, da torbu napuni knjigama i zauzme svoje mesto u školskoj klupi.


RAČUN

Svi koji žele i mogu da pomognu, mogu to da učine uplatom na žiro račun u Pavlović banci na broj 554-402-00664601-58 na ime Milan Simić, ili da ostvare direktan kontakt putem telefona 00387 65 367 575.

Tagovi: