LAUŠ LOBIRA ZA BANJALUKU: Dodik bi da dovede Roberta Trampa u Republiku Srpsku

Ministar Lukač i šef banjalučke Komunalne policije, Milenko Letić, obećali Dodiku da će pokušati da do jeseni dovedu Roberta Trampa u Banjaluku

Više osoba bliskih SNSD uveliko pokušavaju da stupe u kontakt s bratom američkog predsjednika Donalda Trampa, Robertom, kako bi ga pozvali da do jeseni posjeti Banjaluku i Republiku Srpsku, saznaje magazin Faktor iz izvora bliskih srpskim lobistima u Americi.

- S obzirom da je Robert Tramp, kao i njegov brat, karijeru izgradio u građevinskoj industriji i da među poslovnim partnerima ima i onih porijeklom iz Banjaluke, iz naselja Lauš, napravljena je cijela strategija za ostvarenje nauma da se privoli posjeti RS – navode isti izvori, konkretizujući prilike: da su zbog porodičnih veza sa srpskim građevincem u Njujorku najaktivniji ministar policije Dragan Lukač i šef komunalne policije u Banjaluci, Milenko Letić.

Tu je i šef predstavništva RS u SAD, Obrad Kesić, koji tvrdi da su predsjednik Dodik i Vlada, odmah poslije izbora u SAD sazvali sastanak svih ključnih ljudi koji se bave spoljnom politikom.

- Napravljen je pregled novonastale situacije i plan za dalji rad pod novim okolnostima, sa jasnim ciljevima - kaže Kesić.

Da je porodica bila ključna u Trampovoj kampanji, pokazuju i redovna pojavljivanja na mitinzima sa suprugom Melanijom i djecom. Jedino Robert Tramp nije bio u centru pažnje jer se 90-tih povukao iz javnosti, nakon što se razveo a potom oženio bivšom sekretaricom. Ali je učestvovao u vođenju lokalnih događaja za prikupljanje sredstava za bratovljevu kampanju, a kad su ga upitali zbog čega se nije aktivno zalagao odgovorio je kratko - podržava Donalda hiljadu odsto.

Trampa izabrao građevinski lobi

Donald Tramp poslovnu karijeru započeo je 70-ih, a danas mu se imovina procijenjena je na oko 4,5 milijarde dolara, uglavnom zahvaljujući poslovima u građevinskoj industriji.

Na Forbsovoj listi je 324. pa je ujedno i najbogatiji američki predsjednik, ali i prvi koji nije služio vojsku i nije imao nikakvu političku funkciju. Za razliku od Obame koji je ’služio’ vojnoj industriji, Trampa su na vlast doveli građevinci.

(Faktor)

Tagovi: