UMJESTO DRAGANA MEKTIĆA: Aleksandra Pandurević nova ministarka?

Da Dra­gan Me­ktić ne­će du­go os­ta­ti na mjes­tu mi­nis­tra bez­bje­dnos­ti BiH, ne­da­vno je pot­vrdio i Vu­ko­ta Go­ve­da­ri­ca,  li­der SDS-a.

Nje­ga će, naj­vje­ro­va­tni­je, za­mi­je­ni­ti Ale­ksan­dra Pan­du­re­vić, še­fi­ca po­sla­ni­čkog klu­ba SDS-a u Pred­sta­vni­čkom do­mu Par­la­men­tar­ne skup­šti­ne BiH.

Ta­ko će Sa­vjet mi­nis­ta­ra BiH do­bi­ti prvu  “pla­vu mi­nis­tar­ku”, po uzo­ru na Vla­du Srbi­je i Zo­ra­nu Mi­haj­lo­vić.

Na­kon bri­fin­ga na ko­ji ga je po­zvao pred­sje­dnik SDA Ba­kir Ize­tbe­go­vić,

Go­ve­da­ri­ca ni­je krio da, od mi­nis­ta­ra iz RS, je­di­no Mir­ko Ša­ro­vić za­služuje pro­la­znu ocje­nu.

– Ka­da je u pi­ta­nju Dra­gan Me­ktić, možda je tre­ba­lo da re­zul­ta­ti bu­du bo­lji.

Ana­li­zi­ra­će­mo nji­hov rad i vi­dje­ti šta možemo po­pra­vi­ti – po­ja­snio je Go­ve­da­ri­ca u Sa­ra­je­vu.

Ovu pri­ču ne­da­vno je po­kre­nu­la upra­vo Ale­ksan­dra Pan­du­re­vić.

– SDS će tražiti smje­nu svih srpskih mi­nis­ta­ra na ni­vou BiH i nji­ho­vih za­mje­ni­ka, osim Ša­ro­vi­ća – re­kla je Pan­du­re­vi­će­va no­vi­na­ri­ma u Sa­ra­je­vu.

Ne­du­go po­tom, na­kon je­dnog te­le­fon­skog raz­go­vo­ra, po­no­vo je sta­la pred no­vi­na­re i re­kla da su je oni po­gre­šno ra­zu­mje­li.

– Htje­la sam re­ći da će SDS, sa­svim si­gur­no, ana­li­zi­ra­ti rad svih svo­jih fun­kci­one­ra, ne sa­mo svo­jih mi­nis­ta­ra u Sa­vje­tu mi­nis­ta­ra, ne­go i svih ime­no­va­nih li­ca. Oni ko­ji ne bu­du za­do­vo­lji­li, tre­ba li­je­po da im se za­hva­li­mo – objaš­nja­va­la je Pan­du­re­vi­će­va, do­da­ju­ći da je sve pro­tu­ma­če­no po­gre­šno i zlo­na­mjer­no.

Nje­na pri­ča ni­je izne­na­di­la Me­kti­ća, jer mu je odra­ni­je po­zna­to da še­fi­ca SDS-ovih po­sla­ni­ka u Sa­ra­je­vu, “pu­ca” na fo­te­lju u ko­joj on sje­di.

U me­đu­vre­me­nu je, na­kon po­vla­če­nja Mla­de­na Bo­si­ća, uti­caj Me­kti­ća u SDS-u zna­tno osla­bio, ta­ko da bi on la­ko mo­gao pos­ta­ti

ko­la­te­ral­na šte­ta.

Iz nje­go­vog okruženja sma­tra­ju da Ale­ksan­dra Pan­du­re­vić ne­ma ni­je­dnu pre­di­spo­zi­ci­ju da vo­di ta­ko složen re­sor.

– To što se njoj pri­pi­su­ju za­slu­ge za ot­kri­va­nje to­božnjih afe­ra pro­tiv lju­di iz SNSD-a, iz ko­jih se ni­šta ni­je izro­di­lo, ni­je re­zul­tat nje­ne stru­čnos­ti ne­go do­brih per­so­nal­nih ve­za sa po­je­di­nim lju­di­ma ko­ji su u je­dnom pe­ri­odu obav­lja­li zna­čaj­ne fun­kci­je u bez­bje­dno­snim agen­ci­ja­ma – re­kao nam je izvor iz Sa­vje­ta mi­nis­ta­ra.

Me­kti­ću ova pri­ča i ni­je ne­ka ne­po­zna­ni­ca.

– Ne bih re­kao da je pri­ča o mo­joj smje­ni stav SDS-a, već po­je­di­na­ca, odno­sno po­je­di­nih žena ko­je me vi­še ne žele vi­dje­ti u mi­nis­tar­skoj fo­te­lji – re­kao je Me­ktić, ne na­da­ju­ći se da će stru­ja Ale­ksan­dre Pan­du­re­vić ima­ti ve­li­ki uti­caj kod Vu­ko­te Go­ve­da­ri­ce.

Možda je to­me do­pri­nio i otpi­sa­ni Ognjen Ta­dić, ko­ji je zadržao do­bre odno­se sa Go­ve­da­ri­com.

– Me­ktićа ko­ji je nа grаni­ci jаvne prihvаtlji­vos­ti i bez ozbi­ljnih re­zultаtа, trebа poslаti zа аmbаsаdorа u Be­ogrаd,

a Aleksаndru Pаndu­re­vić, kаo je­di­no očuvаno li­ce ko­je se po­ve­zu­je sа bor­bom pro­tiv ko­rup­ci­je, trebа izаbrаti zа mi­nis­trа bez­bje­dnos­ti BiH – po­ru­ka je Ognje­na Ta­di­ća, ko­ju je po­slao naj­vi­šim stra­na­čkim or­ga­ni­ma SDS-a pri­je vi­še od po­la go­di­ne.

(NARODNE.NET)

Tagovi: