STANIVUKOVIĆ OSUO PALJBU: Kupujete vrijeme, razmislićemo šta dalje

PDP je saopštio da opozicioni odbornici Skupštine grada Banjaluka nisu učestvovali u jučerašnjem glasanju o razmatranim aktima na sjednici jer je predsjednik gradskog parlamenta Budimir Balaban, kako tvrde, samoinicijativno prekinuo zasjedanje i nastavak zakazao tek za šest dana.

Odbornik PDP-a u Skupštini grada Banjaluka Draško Stanivuković kaže da se na ovaj način "kupuje vrijeme" za smirivanje strasti među odbornicima koji treba da daju saglasnost gradonačelniku da raspolaže ogromnim novcem i kupuje mazut za potrebe gradske "Toplane", saopšteno je iz PDP-a. 

"Odgađanjem rješavanja pitanja banjalučke `Toplane` želi se stvoriti dodatni strah kod građana da će ostati bez grijanja, te izvršiti pritisak na odbornike da daju neophodnu saglasnost", naglasio je Stanivuković. 

Stanivuković tvrdi da je ugovor o kupovini energenta već potpisan, da je mazut vrijednosti 3,5 miliona KM potrošen i da je ostalo samo da se taj iznos uplati na račun dobavljača, a odbornici Skupštine grada Banjaluka ne mogu uticati na tu odluku, jer je sve već odlučeno. 

Zbog novonastale situacije sa prekidanjem sjednice Skupštine grada Banjaluka, Stanivuković ističe da opozicija treba da razmisli kako da učestvuje u nastavku zasjedanja koje je zakazano za ponedjeljak, 6. februara, u 10.00 časova. 

Tagovi: