DOBRI LJUDI: Svi hoće da pomognu Nikoliji Kosić (FOTO)

 Humanitarni trening za pomoć Nikoliji Kosić iz Banjaluke biće održan u petak od 19.30 u Sportskoj dvorani Obilićevo.

Organizator treninga je Saša Kecman iz studija 1MAN, a on će u saradnji sa ostalim trenerima iz Banjaluke održati fitnes trening u trajanju od 90 minuta.

Cijena ulaznice je pet KM, a pozvani su svi, pa i oni koji nisu u mogućnosti da treniraju da prate trening sa tribina, kako bi se prikupilo što više sredstava. Potrebno je ponijeti opremu za trening – čiste patike, peškir i vodu. Sav prihod od ulaznica će biti uplaćen za Nikolijino liječenje.

Potrebno 24.700 evra

Podsjećamo, Nikoliji Kosić, trogodišnjakinji iz Banjaluke, oboljeloj od cerebralne paralize, potrebna je pomoć dobrih ljudi kako bi otišla na operaciju u Istanbul. Operativni zahvat košta 24.700 evra i trebalo bi da bude obavljen u Ačibademu, a prema mišljenju ljekara to je možda jedini put i rješenje da Nikolija napravi svoje prve korake.

Tijana Gligić - Kosić, majka ove djevojčice kaže da je svaka pomoć dobro došla.

’’Nikolija još ne hoda, takođe ne može samostalno jesti i ne može žvakati krupnu hranu’’,  kazala je ona ranije za ‘’mojabanjaluka.info’’.

’’Znate, kada je neko sa strane gledao rekao bi da nema poteškoća i smetnji u razvoju, jer je ona jedna vesela i uvijek nasmijana djevojčica’’, ispričala nam je Tijana i dodala da se godinu i po dana borila na sve moguće načine da njena Nikolija ima srećno djetinjstvo.

Nikolija je kako kaže majka u Banjaluci liječena u Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju ’’Dr Miroslav Zotović’’.

’’Shvatila sam da je fiziklana medicina na polju dječije paralize u našoj sredini veoma ograničena, pa sam sa željom da svojoj Nikoliji omogućim kvalitetnije tretmane odlučila da izađemo iz okvira naše zemlje’’, govori Tijana i dodaje da su tako stigli do Novog Sada.

Kako navodi tamo su naišli na odlične metode i terapeute koji su im pored znanja u praksi i teoriji ulili nadu u bolje sutra.

’’Osjetila sam nadu i vjeru da će moja Nikolija jednog dana stati na svoje noge   i pored velikog oštećenja mozga’’ govori nam ova hrabra majka i dodaje da su u Novom Sadu sreli doktorku Aleksandru Ivančić kojoj duguje najveću zahvalnost.  Sa ovom doktorkom i njenim timom su tri nedjelje učili i provodili terpaiju.

’’Kada smo se vratili kući nastavili smo višečasovne terapije. Trpezarijski sto koji se nalazio u dnevnoj sobi postao je višak, umjesto njega postavili smo sprave za Nikolijine vježbe’’, priča majka koja i dalje vodi borbu Idodaje da su Nikoliji u saradnji sa dr Ivančić u toku prošle godine u tri navrata rađene transplatacije matičnih ćelija.

Majka na kraju dodaje da je dobar dio života posvetila sportu.

’’Kao da me je život spremao na nešto ovako. Pored svih obaveza prema Nikoliji koja traži posebnu njegu i rehabilitaciju imam vremena i za svoj društveni život, trening i ostale aktivnosti. Pored Nikolije, imam još dvoje djece, te sam upravo zato 2015. istrčala tri polumaratona, za svako dijete po jedan, jer ovo je jedna maratonska borba’’, zaključuje ova majka lavica.

POMOĆ

Za uplate je na raspolaganju račun u UniCredit banci – 3383502568081202.

Devizni račun:  SWIFT CODE: UNCRBA22 ( UNICREDIT BANK D.D. Bosna i Hercegovina, Poslovnica Banja Luka, I Krajiškog korpusa 39, Banja Luka)

IBAN: BA39 3383 5028 6815 3903

Number of the account (EUR account): 40508564101

Name of the beneficiary in BIH: Tijana Gligić Kosić

 

Tagovi: