Za vikend svi na Mrakovicu

 Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković rekao je da je manifestacija "Dani zime na Kozari", koja je najavljena za naredni vikend, 28. i 29. januara, značajna promocija Kozare kao turističke destinacije i da svake godine okuplja sve više ljudi.
"Svi oni pronose glas o Kozari kao turističkoj destianciji i Prijedoru kao lokalnoj zajednici koja prima sve ljude dobrih namjera", rekao je Đaković novinarima u Prijedoru, gdje je danas održana sjednica organizacionog odbora 11. "Dana zime na Kozari". 

Direktor Turističke organizacije grada Prijedora Amira Ganić najavila je da će u subotu biti održan ski-kup za osnovce i srednjoškolce i planinarski marš na ruti Rajkovići-Kozarački kamen-Mrakovica. 

Ski-kup organizuje Planinarsko-skijaško društvo "LJubijski rudar" iz Prijedora, a planinarski marš Kluba ekstremnih sportova "Albatros" iz Prijedora uz podršku planinara iz Banjaluke. 

"Svečano otvaranje centralne manifestacije zakazano je za nedjelju, 29. januara, u 11.00 časova. Do sada je prijavljeno devet sportskih ekipa iz potkozarskih gradova, dok će se sedam lovačkih društava i šest srednjih škola takmičiti u pripremanju kotlića", navela je Ganićeva. 

Osim kotlića koje će ocjenjivati komisija ispred ugostiteljskih škola koje se takmiče, biće pripremljeno još nekoliko kazana čorbe i pasulja, te čaj za posjetioce. 

Za sve zainteresovane biće organizovan autobuski prevoz do Mrakovice s više polazaka iz Prijedora u periodu od 9.00 do 10.00 časova, a cijene ulaznice u Nacionalni park "Kozara" koštaće jednu KM umjesto dvije KM. 

Direktor Nacionalnog parka "Kozara" Dragan Rončević najavio je da će svi parking prostori biti očišćeni, a da će za sve koji se budu parkirali na Benkovcu biti obezbijeđen autobuski prevoz do Mrakovice. 

Organizatori manifestacije su Turističke organizacija Prijedor i grad Prijedor u saradnji sa opštinama Kozarska Dubica i Nacionalnim parkom "Kozara", a pokrovitelji grad Prijedor i Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.

Tagovi: