CRNADAK - KORMAK: SAD nastavljaju sa snažnom podrškom BiH

Ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak večeras je, neposredno nakon završetka ceremonije inauguracije američkog predsjednika Donalda Trampa, razgovarao sa ambasadorom SAD-a u BiH Morin Kormak.

Ministar Crnadak je uputio čestitke novoizabranom predsjedniku SAD-a na preuzimanju dužnosti i, uime BiH, novoj američkoj administraciji poželio uspješan četverogodišnji mandat. Crnadak je naglasio da su SAD važan partner za BiH i da se nada da će se u naredne četiri godine nastaviti sa razvojem dobrih bilateralnih odnosa između dvije zemlje.

Crnadak i ambasador Kormak su tokom razgovora konstatovali da će SAD nastaviti sa snažnom podrškom ekonomskom razvoju BiH, borbi protiv korupcije, kao i procesu evropskih integracija BiH.

- Kao zemlja koja je najzaslužnija za Dejtonski sporazum i zemlja koja poštuje dejtonsko uređenje BiH, Republiku Srpsku i Federaciju BiH, sva tri konstitutivna naroda, kao i svakog pojedinca u BiH, uvjeren sam da će SAD sa novom administracijom, na čelu sa predsjednikom Trampom, nastaviti da pružaju snažnu podršku reformama i boljem životu svih ljudi u BiH - zaključio je Crnadak, saopšteno je iz Kancelarije za odnose s javnošću MSPBiH.

Tagovi: