PROSLAVILI NAS DO MALOG ZVORNIKA: Muzičari koji su proslavili Banjaluku!

Iako se decenijama priča kako se Banjaluka u odnosu na neke druge gradove bivše Jugoslavije ne može baš pohvaliti nekom bogatom muzičkom scenom mi smo odlučili da razbijemo taj mit i predstavimo vam banjalučke umjetnike koji su proslavili naš grad i zbog kojih se za nas čulo čak do Malog Zvornika.

ROMANA PANIĆ

Karijeru je počela prilično rano, postala je poznata kada ju je otkrio Željko Joksimović, a vruhanac je doživjela kada je upoznala Grka Fotosa zbog kojeg nije izbivala sa naslovnica žute štampe. U posljednje vrijeme veoma uspješno učestvuje u rijaliti i kulinarskim šoovima i time dokazuje svoju svestranost. Izuzetno smo ponosni na njen uspjeh.

DADO GLIŠIĆ

Na njegovoj Fejsbuk stranici u opisu piše „volim pjevati“ tako da njegov uspjeh u muzičkim vodama nikoga ne treba da čudi. Možda u ovom trenutku ne možete da se sjetite ni jedne njegove pjesme, ali kad na Jutjubu budete preslušavali shvatićete da znate neki refren jer ste ga čuli na nekoj radio stanici u nekom supermarketu dok ste kupovali mortadelu.

BORIS REŽAK

Veteran muzičkih festivala u regionu, čovjek koji bi nastupao i na festivalu u Malom Mokrom Lugu da je ikada održan. Najveći hit po kome ga svi pamtimo je onaj duet sa onom poznatom pjevačicom iz Hrvatske koja je posljednji hit snimila 89. Ma morate znati. Jedan od Borisovih većih uspjeha je i pojavljivanje u novogodišnjem programu RTS-a.

VITEŠKI PLES

Ako ne znate od riječi do riječi bar tri pjesme Viteškog plesa niste pravi Banjalučanin, nije važno jeste li rođeni ili ne. Frontmen ove grupe se nakon veoma uspješne muzičke karijere aktivno posvetio hrani, što se može jasno vidjeti i po njegovoj konstituciji, a trenutno je član žirija jedne kulinarske emisije koja se prikazuje na ATV-u.

MEDENI MJESEC

Šta reći osim Krajino mati hvala ti što si iznjedrila ovakve zvijezde među kojima je i Zoka Đurić, čovjek bez koga bi kvalitet kulturnih dešavanja u našem gradu bio veoma upitan.

ANDREJ PUCAREVIĆ

Kralj banjalučkih splavova i klubova, čovjek uz koga je dobar provod zagarantovan. Pričalo se da je krenuo stranputicom ali to ga nije spriječilo da se vine u sami vrh banjalučkog zvjezdanog neba.

DIJANA TEPŠIĆ

Prvo je bila radio voditelj, zatim DJ, a nakon toga i hitmejker čije pjesme nam još uvijek odzvanjaju u ušima. Danas je voditeljka jedne prilično gledane emisije. Sve u svemu jedna multimedijalna ličnost.

BALKAN EXPRES

Banjalučki Stonsi, još uvijek su živi i još uvijek rokaju od nove godine do nove godine, iako su ove posljednje nepravedno izostavljeni, a ova lista bez njih jednostavno ne može proći.

Tekst je satiričkog karaktera i preuzet je sa 50nijansipive.com

Tagovi: