Dadilja pretukla trogodišnju djevojčicu

Dadilja Azra I. (26) iz Gračanice pretukla je juče trogodišnju djevojčicu koju je čuvala u gračaničkom naselju Čiriš, a dijete je tom prilikom teško povrijeđeno.

Pretučena djevojčica zadobila je teške povrede i smještena je na dečiju hirurgiju u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli, nezvanično saznaje Faktor.ba.

Informaciju da je djevojčica pretučena, potvrdio je Admir Arnautović, portparol tuzlanskog Kantonalnog tužilaštva.

Prema njegovim riječima, sve se odvijalo oko 10 sati ujutro u porodičnoj kući djevojčice, a slučaj je policiji prijavljen u poslijepodnevnim satima, piše Faktor.ba.

- Dadilja je uhapšena, a nakon što bude predata Tužilaštvu i ispitana, postupajući tužilac će najvjerovatnije predložiti jednomjesečni pritvor - kazao je Arnautović.

On je dodao da je trogodišnjakinja u tuzlansku bolnicu prevezena sa većim brojem povreda po cijelom tijelu, a kako su nastale, znaće se nakon vještačenja.

Kako Faktor.ba saznaje, majka djevojčice povremeno radi u Njemačkoj, te je za vrijeme odsustva brigu o djetetu povjerila Azri I.

Još nije poznato zašto ni kako je dadilja pretukla dijete, a prema prvim nezvaničnim informacijama, djevojčicu je udarala rukama, nogama i čime je stigla.

(Faktor)

Tagovi: