VOZAČI OPREZ: Djeca su na ulici

Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske apeluje da vozači povećaju pažnju u vožnji s obzirom da će od ponedjeljka na ulicama ponovo biti veći broj školaraca zbog početka drugog polugodišta školske 2016/2017. godine, saopštio je MUP.

Vozačima, naročito onim mlađima, savjetuje se poseban oprez u blizini škola, vrtića, parkova, igrališta, da voze propisanom brzinom, ali i da prate postupke najmlađih učesnika u saobraćaju, navodi se u saopštenju MUP-a Republike Srpske. 

Sa početkom nastave u školama najavljeno je i pojačano prisustvo policije u blizini obrazovnih ustanova, kao i na putnim pravcima kojim će se kretati veći broj školske djece, te će policajci pojačano kontrolisati saobraćaj sa akcentom na brzinu kretanja vozila i poštovanje odnosa vozač-pješak. 

Iz MUP-a navode da će biti eliminisano nepropisno parkirana vozila u zonama škola, posebno u zonama pješačkih prelaza, a biće sankcionisani i ostali prekršaji koji mogu da ugroze bezbjednost djece. 

MUP Republike Srpske upozorava da je dužnost svih učesnika u saobraćaju da svojim postupanjem zaštite najmlađe učesnike, te da vožnju prilagode vremenskim uslovima i uslovima na putevima, dodaje se u saopštenju. 

Tagovi: