AFERA U DOBOJU: Profesor se kaje zbog golotinje

Javnost u Doboju zgrozile su fotografije S.B. nagog profesora ovdašnje Saobraćajne i elektro škole koje su preplavile društvene mreže, a posebno tvrdnje pojedinaca koji šire objave - da je fotografije slao učenici.

Centar javne bezbјednosti Doboj i Okružno tužilaštvo su najavili da će se posliјe prikupljanja podataka u školi i istrage stručnjaka za tehnološki kriminal izjasniti o eventualnoj odgovornosti profesora S. B.

I kolege u školi su zgranute, a direktor Spasoje Vasiljević tvrdi da je već uzeo izjavu od profesora i angažovao psihološko-pedagošku službu da prati slučaj.

- Izjavio je da je sporne fotografije poslao tek poslije uspostavljanja komunikacije, prepiske i dobijenih fotografija od dјevojke za koju je kopijom lične karte utvrdio da je rođena 1988. godine - rekao je direktor škole.

Da je tražio i ličnu kartu od svoje "fb prijateljice" prije slanja obnaženih fotografija, javnost u Doboju nije baš poverovala, ali do okončanja istrage ostaje ta strana priče. Nje se drži i profesor.

- Jesam na fotografijama, ne radi se o učenici već o punolјetnoj osobi koja me navukla na priču i kajem se zbog svega. Dao sam izjavu direktoru, vјerovatno ću i istražnim organima, ali šta će biti, ne znam - poručio je profesor.

MINISTARSTVO

U Ministarstvu prosvјete i kulture su o slučaju saznali iz medija. Poručili su da će stav iznijeti tek kada dobiju potpunu informaciju od rukovodstva škole i prosvјetne inspekcije.

 (novosti.rs)

Tagovi: