Koji sapun odabrati za vaše dijete? (FOTO)

U današnje doba, kada ponuda kozmetičkih i higijenskih sredstva na tržištu preplavljuje police prodavnica i internet portale jedna od čestih dilema mladih majki je upravo koje sredstvo izabrati za kupanje i mazanje svojih malenih.

Za naše najmlađe uvijek preporučujemo MYSTERY sapun sa medom i ši buterom, ili sapun sa laticama nevena, oba jednako nježna i blaga, odličan su izbor za održavanje higijene vaših najmlađih, već od prvih dana.

Zašto je bolje dijete prati  sapunom, a ne kupkom?

Osnovna baza sapuna su maslinovo, kokosovo, palmino i ricinusovo ulje, uz dodatak meda i ši butera u jednom i latica nevena u drugom, za razliku od komercijalnih kupki gdje je osnovna baza SLS ( Sodium Lauril Sulphate), hemikalija koja je jedan od glavnih okidača pojave suve kože, crvenila, osipa i perutanja.

Ovako izbalansiran sastav baznih ulja korištenih u proizvodnji sapuna doprini smanjenju pojave suve kože kod vaših najmlađih, te čini njihovu kožu glatkom i nježnom.

Posebnu pažnju zahtijeva njega beba. Izbjegnite pranje kose bebama sapunom, jer će im sapun nadražiti oči, a to svakako ne želite da se dogodi.

Šta možete očekivati od prirodnih sapuna a šta ne?

Očekujte da dobro pere, dobro pjeni, zamijeni kupku u potpunosti, traje koliko i kupka, možda i duže.

Ne očekujte od prirodnog sapuna da širi mirise po cijeloj prostoriji, jer što više mirisa ima to je više i potencijalnih alergena.

Sapun će, npr. smanjiti isušivanje kože vaših bebica, a istovremeno je održati čistom i njegovanom.

Uživajte u kupanju uz MYSTERY sapune.

Tagovi: