ALARMANTNO KOD BANJALUKE: Snijeg okovao cijelo selo (FOTO)

Selo Pavići kod Banjaluke u kojem je visina sniježnog pokrivača prešla visinu od jednog metra, potpuno je odsječeno od ostatka svijeta!

Mještani ovog sela, koji jutros nisu mogli da izađu iz svojih kuća, ponovo su zatražili pomoć  apelovali na Zimsku službu i Gradsku upravu da urade sve što je u njihovoj moći da im očiste puteve. 

Desetak kilometara lokalnih puteva potpuno je zatrpano snijegom, a mještani se bore da očiste barem toliko da mogu da izađu iz kuća. Ostoja Topić, potpredsjednik Savjeta MZ Pavići kaže da nemaju ni struje, pa je stanje sve teže.

– Snijeg je okovao selo, pa su mještani zarobljeni u svojim kućama. Samo je prohodna putna komunikacija koja povezuje Viluse i Paviće sa regionalnim putem Banjaluka – Čađavica dok su svi lokalni putevi zameteni. Od sinoć nema ni električne energije pa je stanje još teže. Vodosnabdjevanje je još uvijek uredno – rekao je Topić.

Putni pravci koji su neprohodni a koje je neophodno pročistiti su: Debela bukva – Cvijetići, Šipke – Klnicovi, Topići – Stanikovići, Rustina – Stelići – Đorkanovići, Savanovići – Savići – Kačari, Savanovići – Mačkići – Poličići – Vrajtere, Pavićko groblje – Ilići, Grujičići – škola – Aljetići.

(elta.tv)

Tagovi: