MONSTRUM IZ ČELINCA: Za dva silovanja šest godina zatvora

Miroslav Gavrić (34) iz Čelinca osuđen je u Okružnom sudu u Banjaluci na jedinstvenu kaznu od šest godina i tri meseca zatvora zbog dva silovanja koje je počinio prošle i 2014. godine.

Gavrić je osuđen na pet godina zatvora zbog silovanja žene (64) iz Čelinca koje je počinio prošle godina, a na kaznu od godinu i po zbog silovanja devojke (24) u aprilu 2014. godine.

Suđenje Gavriću je zbog zaštite žrtava bilo zatvoreno za javnost, pa detalji presude nisu iznošeni. Gavrić je bio osuđen zbog prvog silovanja, ali zbog dobrog ponašanja prošle godine je pušten  pre isteka kazne.

Nakon što se našao na slobodi on je ponovo u oktobru u blizini Čelinca napao i silovao ženu. Gavrić je tada provalio u njenu kuću, te je brutalno pretukao i silovao. Ubrzo posle toga policija ga je ponovo uhapsila i zadržala u pritvoru do izricanja nove presude. Meštani sela gde se desilo silovanje bili su ogorčeni na pravosuđe, jer je pušten ranije iz zatvora.

- To je čovek koji ima psihičkih problema i ne treba se nalaziti na slobodi. Posle odsluženja zatvorske kazne, treba ga zatvoriti na psihijatriju na lečenje, jer će ako ga puste opet nekog napasti i silovati – rekao je tada jedan od meštana.

Gavrić je i 2014. godine u selu Gozna kod Čelinca silovao ženu. On je tu kobnu veče bio na slavi zajedno sa žrtvom.

Kada je ona posle ponoći krenula kući, on je ubrzo krenuo za njom i pratio je. Kada je stigla do šumskog dela puta, Gavrić ju je napao i silovao. Žena se pokušala odbraniti, udarala ga je i vrištala, ali nije uspela dozvati pomoć.

Goran O. blic.rs

Tagovi: