Arsenije Sarić iz Srpca prošao kamp Reala u Madridu

Arsenije Sarić iz Srpca jedan je od najtalentovanijih fudbalera u srbačkoj opštini jer se sa navršenih deset godina života može pohvaliti da je nastupao u dresu Reala iz Madrida, a ukrstio je i koplja sa slavnim Mančester Sitijem. On se prije nekoliko dana vratio iz Španije gdje je prošao petodnevni kamp Reala, a zajedno s njim putovala su i dva talentovana dječaka iz Banjaluke i Кozarske Dubice.

Oni su prethodno prošli kamp Reala koji se održavao u septembru u Banjaluci, a učešće je tada uzelo oko 120 dječaka iz cijele BiH.

„Nedugo nakon kampa stigla nam je poruka u kojoj su nas obavijestili da je Arsenije dobio ogromnu privilegiju da putuje u Madrid. Tamo je trenirao sa drugom talentovanom djecom iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske, a igrali su protiv Deportiva i drugih španskih klubova. Sa njima je radio trener mlađih kategorija Reala i tu je stekao zaista veliko iskustvo“, kaže njegov otac, protonamjesnik Željko Sarić.

Arsenije je imao priliku da posjeti prostorije kluba i obiđe muzej sa brojnim evropskim i svjetskim trofejima. Gledao je i utakmicu španskog prvenstva između Reala i Granade, a imao je priliku i da sretne Luku Modrića.

„Real je jedan od mojih omiljenih klubova, a Ronaldo je definitivno najbolji. Volio bih da jednog dana budem barem približno uspješan kao on jer igram na poziciji napadača“, rekao je Arsenije.

On igra fudbal od svoje četvrte godine, a prve korake na terenu napravio je u školi fudbala „Drim Tim“ iz Srpca gdje je bio jedan od najmlađih ali i najuspješnijih polaznika. Povremeno odigra nekoliko jakih turnira i u dresu Sport Tima iz Banjaluke.

„Igrao sam na turnirima u Gradišci, Ljubljani, Beču i Bratislavi, a najjači je bio u Hanoveru gdje je bilo 48 ekipa iz cijele Evrope. U srebrnoj grupi smo osvojili prvo mjesto, ali smo na kraju turnir završili na 17. mjestu. Igrali smo i protiv Mančester Sitija koji je na kraju osvojio turnir“, priča Arsenije.

Iako je već ostvario zavidne rezultate, Arsenije čvrsto stoji na zemlji i polako gradi svoj put ka vrhu. Njegov otac Željko smatra da se do uspjeha dolazi postepeno i da su njihove želje da se prvo u domaćoj sredini izgradi kao igrač.

„Imponuje poziv Reala koji je izrazio pohvale za Arsenija i ostale dječake. Oni će i dalje pratiti njegov rad i ponovo doći za dvije i po godine. Interes je u jednom trenutku pokazala i Vojvodina, ali biće vremena za velike klubove. Želimo prvenstveno da Arsenije odrasta u zdravoj sredini, da se što više udalji od telefona i računara i da redovno pohađa nastavu. Život je tek pred njim“, smatra Željko.

Da se radi o talentovanom dječaku, svjedoči i to da se Arsenije bavi i rukometom i paralelno trenira u Rukometnom klubu Srbac.

(srbac-rs.com)

Tagovi: