Borac hoće u društvo najboljih

Sa samo jednim ciljem, a on se zove povratak u Premijer ligu BiH, fudbaleri Borca juče su počeli pripreme za nastavak šampionata Republike Srpske.

Na prvom sastanku pojavila su se 24 fudbalera, među kojima su bila i ugovorena pojačanja Bojan Puzigaća, Ilija Danilović, Branko Ojdanić, Siniša Dujaković i Petar Kunić, koji će u idućih nekoliko dana parafirati ugovore. Još postoji mogućnost da ekipu pojača najbolji fudbaler Rudar Prijedora Bojan Burazor, ali uprave dva kluba traba da se dogovore o uslovima transfera. Prisutnim igračima obratio se predsjednik kluba Branko Kovačević.

- Cilj je od početka isti, a to je povratak u Premijer ligu. Nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu i ostvariti zacrtane planove - rekao je Kovačević.

Iako Banjalučani imaju šest bodova više od prvog pratioca Rudar Prijedora, trener Vule Trivunović zna da neće biti lako doći do šampionske titule i promocije u elitu.

- Ne sviđa mi se što svi apostrofiraju da smo već sada u Premijer ligi, jer sigurno nećemo biti jedini koji će željeti prvo mjesto. Svi će željeti da nas pobijede, da se dokažu i sigurno nas ne očekuje lagano proljeće. Zato moramo dobro da se pripremimo, da budemo brži i agresivniji nego u prvom dijelu - rekao je Trivunović i zahvalio petorici igrača koji su došli u Borac iz višeg rangova takmičenja.

Kompletne pripreme Borac će obaviti u Banjaluci, a prvi put će na raspolaganju imati sopstveni teren sa vještačkom podlogom, koji, doduše, još nije u potpunosti završen. U sklopu priprema Borac će odigrati pet mečeva, a seriju kontrolnih utakmica otvoriće protiv gradskog rivala BSK-a 4. februara. Sedam dana kasnije zakazan je meč sa novogradskom Slobodom, a 18. februara rival će biti Sloboda iz Mrkonjić Grada. "Crveno-plave" će testirati i Zvijezda iz Gradačca (25. februara), a generalna proba biće odigrana 4. marta protiv Kozare u Gradišci.

- Prvo kolo igramo protiv Tekstilca Kort u Derventi, dok nam u drugom u goste dolazi Rudar Prijedor. U te dvije utakmice možemo da riješimo mnoge stvari, da bismo mirnije dočekali plej-of. Plasman u Premijer ligu BiH jedini je cilj, sve ostalo bilo bi katastrofa - rekao je Trivunović.

Iako je od završetka prvog dijela prvenstva ekipu napustilo deset igrača, sportski direktor kluba Oliver Jandrić je istakao da je zadržan veći dio ekipe.

- U klub smo doveli provjerene igrače koji su svojevremeno nosili dres Borca i neće im trebati mnogo vremena da se uklope, a u isto vrijeme znaju šta znači dres Borca. Tokom sedmice bi trebalo da riješimo i posljednje detalje, da ugovori mogu biti potpisani bez problema. U isto vrijeme pregovaramo sa još dva-tri igrača koja bi trebalo da dođu ove ili sljedeće sedmice - kazao je Jandrić.

Što prije uhvatiti formu

Kapiten Borca Boris Raspudić nada se da će ekipa brzo uhvatiti formu u kakvoj je bila u finišu jeseni.

- Šteta je što je polusezona završila baš onda kada smo igrali najbolje. Nadam se da ćemo nastaviti u tom ritmu i da će nam momci koji su došli pomoći da ostvarimo ciljeve - rekao je Raspudić.

Prolaznici

Član Upravnog odbora zadužen za sportski sektor Vico Zeljković naglasio je da bi povratak u elitu bio samo prvi korak ka ozdravljenju kluba.

- Ispred nas je jako duga i teška godina, ali ne sumnjam da će biti uspješna. Ne želimo samo da se vratimo u Premijer ligu nego i da zauzmemo mjesto koje pripada Borcu. Moramo da budemo u vrhu i da lovimo Evropu i to mora da bude realnost kluba. Hoćemo da pariramo Željezničaru, Sarajevu i Zrinjskom, a ne da budemo prolaznici - izjavio je Zeljković. (GLAS)

Tagovi: