Pune ruke posla za putare i električare

 Nove snježne padavine zatrpale su juče poslom zimske službe i ekipe "Elektrokrajine", ali uprkos novim centimetrima bijelog pokrivača, svi putevi na području grada bili su prohodni, a električari su uspješno otklanjali kvarove na niskonaponskoj mreži.

U preduzećima, koja su angažovana za čišćenje snijega na gradskom i seoskom području, tvrdili su da je cjelokupna mehanizacija na terenu. Najveći problem bilo je čišćenje trotoara u pojedinim dijelovima grada, jer su nepropisno parkirani automobili ometali rad zimske službe.

Tehnički direktor "Čistoće" Milan Plavšić naveo je da je dio grada, za koji je ovo preduzeće zaduženo, očišćen i da je sve bilo pod kontrolom.

- Snijeg u Centru, Boriku, na Bulevaru, Novoj varoši, Paprikovcu, Rosuljama i Lazarevu je očišćen uprkos padavinama. Na terenu je bilo 19 vozila i 80 radnika. Iz godine u godinu sve nam je teže održavati trotoare, jer je sve više vozila koja su nepropisno parkirana - rekao je Plavšić.

Ljubiša Balaban iz preduzeća "Eko-euro tim" rekao je da su sve gradske saobraćajnice prohodne.

- Naše ekipe su na terenu 24 časa. Imamo 30 voznih jedinica među kojima su traktori, kamioni, grnovi i dosipači, a angažovano je i 50 ljudi. Naša područja smo uredno čistili i posipali abrazivnim materijalom - rekao je Balaban.

Radosav Čubrilović iz istog preduzeća, koje je zaduženo za seoska područja, rekao je da su putevi prohodni.

- Uprkos novim snježnim padavinama, dio puteva za koje smo zaduženi su očišćeni i u to su se mogli uvjeriti stanovnici i vozači na terenu. Na području Stričića i Pavića čistili smo i mimo programa zimske službe, a vjerovatno ćemo dodatno čistiti i jedan dio prema Kadijinoj vodi i Grabovcu - kazao je Čubrilović.

Iz preduzeća "Elektrokrajina" kažu da su od 13. do 15. januara prijavljena 74 kvara na niskonaponskoj mreži te da su svi otklonjeni.

- Zbog vlažnog i teškog snijega dolazilo je do kvarova na više dalekovodnih pravaca, što je prouzrokovalo višečasovne prekide u snabdijevanju električnom energijom kupaca u više naselja. Iako su uslovi za rad zbog padavina teški, kvarove smo uspješno otklanjali i nastojali smo da domaćinstva što prije dobiju električnu energiju - rekli su iz ovog preduzeća.

Na Pobrđu, u Ljubačevu i nekoliko mjesnih zajednica u višim zonama bili su izuzetno zadovoljni radom zimskih službi. Primjedbe na slabo čišćenje snijega imali su stanovnici sporednih ulica u pojedinim dijelovima grada.

Vremenska prognoza

Snijeg će, prema tvrdnjama meteorologa, padati sve do četvrtka, a onda se očekuju ledeni dani.

- Najobilnije padavine biće danas, dok će sutra doći do postepenog smanjenja. U četvrtak se očekuje novih od 10 do 20 centimetara snijega - rekao je meteorolog Nebojša Kuštrinović. (glas)

Tagovi: