NOVINAR BRANI RS I DODIK: ''Kolinda, pustite nas da brojimo mrtve''

Dugogodišnji novinar Slaviša Sabljić uputio je danas otvoreno pismo predsjedniku Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović u kojem joj poručuje da pusti Republiku Srpsku i Milorada Dodika da na miru spavaju, da ljubomorno čuvaju ono što imaju i da se time ponose.

"Pustite nas da brojimo mrtve koje su vaši crnokošuljaši umorili uglavnom devedeset i pete, da tražimo na stotine još uvijek nestalih, da se sjećamo na stotine hiljada rodnih ognjišta Srba koja su odavno u lijepoj vašoj ugašena, a da se više nikad ne potpale", navodi Sabljić u pismu. 

On je dodao da bi Kitarovićeva najprije trebala prvo da očisti svoj Pantovčak, pa da tek onda kaže "kako je smeće oko Dodikove predsjedničke palate u našoj Banjaluci". 

Sabljić je upitao predsjednika Hrvatske da li je zaboravila da je odobrila objavljivanje njene slike ispod ustaške zastave u Kanadi, njenu posjetu Blajburgu da bi izrazila poštovanje prema žrtvama "križnog puta". 

Prema njegovim riječima, priču o Blajburgu trebala je da čuje od Ive Josipovića, a ne od LJube Ćesića Rojsa, Loše Domazeta ili nekog trećeg njima sličnog. 

Sabljić pita Kitarovićevu zar je već zaboravila one crnokošuljaše, "za dom već odavno ne spremne već prespremne", koji su, za obilježavanja "Oluje" marširali Kninom uz ustaške pjesme i pozdrave, polupane ćirilične table i pojavu spomen-obilježja sa ustaškim tekstovima, kao i da li je istina da stvarno ne zna ko je "onaj Perković /Tompson/ iz Čavoglave". 

"Nije valjda de ne znate zašto se baš u lijepoj vašoj nalaze Jasenovac i Goli otok, najveća stratišta srpskog naroda", zapitao je Sabljić. 

Tagovi: