ŠAMAC: Svečano za Dan RS

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević priredio je danas tradicionalni prijem povodom 9. januara, Dana Republike Srpske, kojem su prisustvovali privrednici, predstavnici nevladinog sektora i javnih ustanova, odbornici, sportski radnici, predstavnici institucija kulture i brojni drugi gosti.
Povodom dana Republike položeni su i vijenci na centralni spomenik poginulim borcima u Odbrambeno-otadžbinskom ratu i borcima u NOB-u 1942-1945. godine. 

Milićević je istakao da je opština Šamac dala značajan doprinos u stvaranju Republike Srpske. 

"Šamac želi naprijed, želi ozbiljne i nove investicije, podršku postojećim privrednicima i da jasno kaže da i dalje želi da pruži svoj doprinos opstanku i daljem razvoju Republike Srpske", kaže Milićević, koji je ubijeđen da će se još dugo slaviti Dan Republike Srpske. 

On dodaje da je duboko uvjeren da ekonomski razvoj opštine Šamac i Republike Srpske moraju biti prioritet Vlade Srpske i novog rukovodstva opštine. 

Predsjednik Udruženja privrednika ove opštine Marijan Mišić ističe da će privreda i u narednom periodu osjećati posljedice katastrofalnih poplava koje su zadesile Šamac. 

"Moramo smoći snage da idemo naprijed, a očekujemo i razumijevanje od rukovodstva opštine", kaže Mišić. 

On podsjeća da su se privrednici danas dogovorili sa načelnikom da odmah poslije praznika definišu zajedničke obaveze, odnosno ko šta treba da radi kako bi promijenili stanje u privredi. 

Tagovi: