KAKVA LJUDINA: Poklonio 41 pečenicu (FOTO)

Nastavljajući prošlogodišnju akciju, Nevesinjac Milan Zurovac, vlasnik Farme ''Luka'', darovao je 31 božićnu veselicu za socijalno ugrožene porodice iz svog grada, dok ih je deset namijenio za korisnike Kolektivnog centra u Bileći, sve sa ciljem da ove porodice u blagostanju dočekaju najradosniji hrišćanski praznik.

Nakon kumovskih gusala koje su razbile decembarsku hladnoću, a prije same podjele veselica, Milan Zurovac je rekao da je ovo dar od Boga, i da uz njegovu pomoć već drugu godinu zaredom sprovodi ovu akciju.

“Bog mi je podario da mogu pomoći sve porodice, da budu kao moja, da osjetimo dar Božića i da budemo svi isti na taj dan, i koji imamo i koji nemamo. To mi je bila velika želja, ispunio sam je i ako Bog da to ću nastaviti da radim u mogućnosti koliko se može. Puno mi je srce što sam ovo učinio“, rekao je Zurovac.

Nevesinjski sveštenik Aleksa Zubac sa suzama u očima blagoslovio je ovaj čin i prisjetio se Hristovih riječi da onaj koji nekom od braće svoje učini i kap vode, da mu se neće zaboraviti.

“Naš brat domaćin je učinio i više od toga pred ovaj sveti praznik Hristovog rođenja i spasenja roda ljudskoga. Svi smo mi braća Hristova, a ako smo braća njegova onda smo i međusobno svi braća, zato moramo da naučimo da pomažemo i opraštamo jedni drugima“, rekao je Zubac i uz tradicionalni božićni pozdrav poželio mnogo zdravlja, sreće, sloge, a domaćinu se zahvalio, blagoslovivši ga da nastavi da se bavi humanim radom.

Načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović rekao je da ovo što Milan Zurovac radi može da bude primjer svima u Hercegovini i Republici Srpskoj, ali da se nad ovim gestom svi trebamo zamisliti ponekad i postiditi naših postupaka.

“Pomalo se među nama izgubio osjećaj za drugog. Uvijek su oni koji su imali malo više za sebe i svoju familiju davali onima koji nemaju iz ovog ili onog razloga. Zbog ovoga je ovaj primjer Milanov vrijedan pažnje i ja kao načelnik opštine u ime svih građana posebno mu se zahvaljujem i pozivam sve ostale koji imaju da pomognu onima koji nemaju i da svi najradosniji hrišćanski praznik Božić provedu u miru, u krugu svojih najbližih“, rekao je Avdalović.

(Moja Hercegovina)

Tagovi: