PROROČICA KLEOPATRA: Referenduma o otcjepljenju RS će biti, ali ne i Dodika?

Prošla godina bila je teška svima, ali ne vjerujem da će 2017. biti mnogo bolja, kazala je čuvena balkanska proročica Kleopatra.

Ona je u razgovoru za Avaz dodala da će ratovi i teroristički napadi i dalje obilježavati dešavanja u svijetu. Što se tiče Bosne i Hercegovine, ona očekuje mnogo protesta i bunta nezadovoljnih.

- Biće i previše protesta. Narod je gladan i zbunjen i potpuno dezorijentisan i ne vidi se izlaz. Ovo su nam došli kijametski dani. Ministri će podnositi ostavke sigurno. Biće i smjenjenih, ali to je najmanje važno. Važno je to što niko ništa neće preduzimati, jer je BiH u lošoj situaciji, gdje jedni drugima prkose. Republika Srpska prkosi Federaciji, Federacija uzvraća, a i Hrvati hoće nešto iz svega da ućare – rekla je ona, piše Avaz.

Na pitanje hoće li Milorad Dodik raspisati referendum o otcjepljenju Republike Srpske od Bosne i Hercegovine, Kleopatra kaže kako nije sigurna da li će to učiniti baš on, ali će do takvog referenduma sigurno doći.

- Treba sačekati. Ne pita se tu samo Dodik. On je predsjednik RS, ali ima ograničen mandat. To je pitanje čitave RS i srpskog naroda, jer ne smije Milorad Dodik da radi nešto što narod ne prihvata. Narod ga je izabrao, a ako ga je izabrao, onda narod to i hoće, to je opšte poznato. I mimo proročanstva je jasno i vidljivo da će se referendum desiti, ali nisam baš sigurna da će Dodik to provesti – ubeđena je Kleopatra.

Na ekonomskom planu, prema njenim riječima BiH očekuje slom - krah!

- Povećaće se penzije malo, da se narodu samo “zamažu oči”, ali to je sve nebitno u odnosu na poskupljenja koja slijede – objasnila je i dodala da bi se fudbalska reprezentacija BiH trebala plasirati na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

- BiH jer ima dobre igrače. Ali su nedisciplinovani, ne poštuju karantin i dođu izmoreni od sponzoruša, krše pravila ponašanja i idu u kafane pa su nepripremljeni za utakmice. Inače, BiH ima dobru ekipu – smatra Kleopatra, za koju je Edin Džeko nešto najbolje što Bosna ima.

Na pitanje hoće li stvarni kriminalci zaista početi odgovarati za pljačku naroda i države, ona je napomenula da se to neće desiti za još jedan milenijum. Pojedinci, kaže da, ali da će svi, ne.

Između ostalog, tvrdi da BiH ove godine neće učestvovati na Eurosongu.

(Avaz)

Tagovi: