SRPSKA PONOVO PRUŽA RUKU NAJUGROŽENIJIMA: ''S ljubavlju hrabrim srcima'', pozovite 1412

U Banjaluci je u toku sedmo donatorsko veče ''S ljubavlju hrabrim srcima'', čiji je prihod namenjen izgradnji Centra za prevenciju razvojnih teškoća ''Za majku i dete''.

Stotine Banjalučana okupili su na Trgu Republike, svi jedinstveni u želji da pomognu mališanima sa teškoćama u razvoju.

Građani, kao i mnogo zvaničnici, sportisti, muzičari, glumici kao i ostale istaknute ličnosti odazvali su se ovom pozivu i svi zajedno poslali poruku humanosti.

Popularnom pevaču iz Banjaluke Lukijanu Ivanoviću, ovo nije prvi put da učestvuje u ovoj akciji, te kaže da će uvek biti spreman da se odazove kada su u pitanju ovakve plemenite stvari.

- Vaspitan sam da uvek pomognem i budem od koristi. Drago mi je što moje malo, a to je ovaj večerašnji nastup na koncertu "S ljubavlju hrabrim srcima", može biti puno onima kojima je pomoć potrebna, a to je deci sa poteškocama u razvoju – rekao je Lukijan.

Pored Lukijana, nastupaju i regionalni muzički izvođači - Željko Joksimović, Leksington bend, Miligram, Riblja čorba, Željko Vasić, Nikola Rokvić i Dragana Mirković.

Humanitarna akcija „S ljubavlju hrabrim srcima“ ove godine usmerena je na izgradnju Centra za prevenciju razvojnih teškoća za majku i dete.

Ovo, sedmo po redu donatorsko veče organizuje se pod pokroviteljstvom predsednika Republike Srpske, a Centar bi trebao biti dom za svu decu iz Srpske koja odrastaju sa teškoćama u razvoju, kao i za njihove roditelje.

Za izgradnju Centra za prevenciju razvojnih teškoća “Za majku i dijete” potrebno je 1.300.000 KM, a dodatna sredstva potrebna su za opremanje i registraciju.

Iz Kabineta predsednika biće uplaćeno 700.000 KM namijenjenih za izgradnju Centra, a potrebno je još 600.000, koliko se očekuje da bude prikupljeno večeras.

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je ne sumnja u uspešnost večerašnje humanitarne akcije i u to da će ljudi pomoći da bude izgrađen Centar za prevenciju razvojnih teškoća "Za majku i dete" u Banjaluci.

- Nama solidarnosti nikada nije nedostajalo i verujem da će biti tako i ovaj put - rekao je Čubrilović.

Na banjalučkom Trgu Republike je, u okviru akcije, održava humanitarni koncert domaćih i regionalnih muzičkih zvezda, među kojima su "Riblja čorba", Željko Joksimović, Željko Vasić, "Leksington bend", "Miligram", Dragana Mirković, Nikola Rokvić i Lukijan Ivanović.

Na donatorskoj večeri, održanoj prošle godine pod pokroviteljstvom predsednika Srpske Milorada Dodika, prikupljeno je 820.000 KM za decu sa retkim genetskim obolenjima.

Pozovite 1412

Kako bi pomogli izgradnju Centra "Za majku i dete" građani mogu da pozovu humanitarni broj 1412

PIŠE: Tanja Vukomanović, EuroBlic

Tagovi: