TUGA DO NEBA: Gordanino srce prestalo da kuca

Hrabro srce samohrane majke Gordane Rodić (40) iz Drvara juče je prestalo da kuca nakon što se nekoliko mjeseci borila sa karcinomom.

Tužna vijest o njenoj smrti dirnula je srca humanista širom regiona koji su mjesecima unazad tražili način da je spasu i otrgnu iz kandži teške bolesti.

Jedna od njih je i Gordanina kuma Nikolina Marčeta, koja je zakucala na mnoga vrata, pozivala ljekare širom svijeta i organizovala humanitarne akcije, sve samo da je izliječi.

“Izgubila sam drugaricu kojoj je život bio izuzetno težak i nije je mazio. Otišla je prerano. Za sobom je ostavila ono najvrednije, ostala su njena djeca Ratko i Nikolina,

a oni su bili njena životna snaga. Beskrajno mi je žao što je nismo uspjeli spasiti, ali bar je otišla znajući da je ljudima stalo i da su se borili za nju”, rekla je Marčeta.

Vijest o smrti ove hrabre žene, koja je sa osmijehom kroz život koračala i kad je bilo najteže, potresla je i više od 2.500 članova “Fejsbuk” grupe “Srcem za Gordanu Rodić”, koji su se zajedno s njenom porodicom borili da skupe novac za liječenje njihove Goge, kako su je odmila zvali.

Humanitarni koncert koji su organizovali trebalo je da bude održan sinoć u hotelu “Drvar”, u Drvaru, ali ga Gordana ipak nije dočekala.

Neutješni su ostali svi koji su poznavali Gordanu, a najveći bol ispunio je srca njene djece, trogodišnje Nikoline i Ratka (18) i njenih roditelja.

Gordani je u aprilu ove godine dijagnostikovan karcinom, a liječila se na Univerzitetskom kliničkom centru RS. Gordana će biti sahranjena danas na groblju u Drvaru.

(GLAS)

Tagovi: