Djeci iz Kola kod Banjaluke omogućeni treninzi

Maštanje o treninzima za djecu iz Kola nadomak Banjaluke postalo je prošlost. Projektom ''sport i rekreacija u ruralnoj sredini'' omogućeno je da se omladina iz tog mjesta može baviti sportom, ali i da se obogati vannastavna aktivnost. 

Fiskulturna sala Osnovne škole “Petar Kočić” postala je omiljeno mjesto najmlađih stanovnika Kola.

Trideset mališana redovno dolazi na ovu vannastavnu aktivnost. Košarka i fudbal su samo neki od sportova koje napokon mogu da treniraju.

Osmijesi na licu mališana su dokaz želje za sportskom aktivnošću. Neki su se tek upisali, a neki već i naučili osnovne korake u košarci.

Udruženje profesora fizičkog vaspitanja i sporta, omogućilo je da mališani iz rurane sredine imaju iste mogućnosti kao i njihovi vršnjaci iz grada. Ognjen Glamočanin sa zadovoljstvom dva puta sedmično dolazi u Kola i trenira mališane.

“Svjedoci smo tog nekog trenda centralizacije generalnog, globalni je fenomen u pitanju. Svjesni smo da se sve dešava u većim centrima, u gradskoj sredini, međutim smatramo da to nije dobro i ovo je naš pokušaj da to nešto promijenimo na bolje”, rekao je Ognjen Glamočanin iz Udruženja profesora fizičkog vaspitanja i sporta Banjaluka.

Projekat će ulaganjem 800 maraka iz gradske kase trajati do kraja decembra, ali tu nije kraj. Nakon fudbala i košarke, mališani će čim padne snijeg moći da se oprobaju i u skijanju.

(ATV)

Tagovi: