Ljekarice - pravi dragulj (FOTO)

Eko- centar „Ljekarice“ koji se nalazi na tromeđi Banja Luke, Prijedora i Sanskog Mosta, južno od Omarske u posljednjih nekoliko godina postao je najatraktivnija turistička destinacija u Potkozarju.

Vlasnik Dragomir Lončar još početkom 90-ih godina na terenima današnjeg Eko-centra počeo sa vikendicom i dva jezera, da bi, svake godine dodavao novi sadržaj i danas ovu oazu ljepote pretvorio u etno centar sa 10 jezera i dva bazena, kampom i sportskim terenima koji služe za sportski ribolov, razne sportove na zemlji i vodi i kupanje, u netaknutoj prirodi sa gotovo svim potrebnim turističkim sadržajima.

Okružen nepreglednom bjelogoričnom šumom, proplancima, te pojasom crnogorične šume Eko-centar se prostire na oko 40 hektara. Tu leži čitavo bogatsvo ljekovitog bilja, gljiva i šumskih plodova.Sa prvim danima juna bazeni u Eko- centru „Ljekarice“ su otvoreni za kupanje i ugostili su sve ljubitelje odmora u prirodi, kao i đačke jednodnevne skeskurzije. Ovo je jedna od važnijih turističkih destinacija u Republici Srpskoj  i pomaci su vidni.

 

Tagovi: