Sitnice kojima možete dodatno popraviti vezu s partnerom

Godina koja je iza nas uticala je na mnoge aspekte naših života, vjerovatno najviše na odnose s drugim ljudima. Stres, gubitak posla, finansijski problemi i rad od kuće samo su neke od stvari koje su poremetile međuljudske odnose.

Huffington Post je prikupio nekoliko savjeta stručnjaka o tome kako dodatno popraviti svoju vezu/brak i pokazati partneru da vam je zaista stalo do vašeg odnosa.

Pitajte svog partnera postoji li nešto što možete uraditi za njega kako bi se osjećao bolje i kako biste se ponovo zbližili. Ako ste u vezi duži period, vrlo je vjerovatno da već znate šta tačno može usrećiti i opustiti vašeg partnera. Svima ponekad nedostaje pažnja i ljubav, važno je redovno komunicirati i raditi na vašem odnosu.

Imajte na umu da čak i mali znaci pažnje mogu napraviti veliku promjenu. Razgovarajte s partnerom, napravite listu stvari koje možete uraditi jedno za drugo i fokusirajte se da to redovno obavljate. Mala iznenađenja nekad izgledaju ogromno, kažu psiholozi.

"Prije nekoliko dana sam mužu donijela šolju čaja i ostavila je pored njegovog laptopa dok je radio. Kasnije mi je rekao da je to bio najbolji dio njegovog dana", rekla je psihologinja Winifred Reilly.

Ne zaboravite da je briga o samom sebi vrlo važna. Družite se s prijateljima, idite u šetnju, čitajte knjige i gledajte filmove. Vrlo je važno da date prostora i sebi i svom partneru da nastavite rasti i van svoje veze.

Važno je da odvojite vrijeme za kvalitetan razgovor i druženje sa partnerom. U takvim momentima odložite mobitel i laptop, ugasite televizor i uživajte u vremenu koje provodite zajedno. Fokusirajte se na ono što vaš partner priča i pažljivo ga saslušajte.

Ovakve stvari možete raditi jednom sedmično. Odvojite sat vremena, razgovarajte i budite potpuno fokusirani jedno na drugo. Pričajte o onome što se dešava u vašim životima, o stvarima koje vam okupiraju misli i ljudima s kojima se družite i radite.

Ne zaboravite reći "hvala", "volim te" ili zagrliti partnera čak i onda kada za to nemate poseban razlog. Ovakve stvari će dodatno ojačati vaš odnos i inspirisati oboje da se još više potrudite jedno oko drugog.

Tagovi: